Åremössa

Meningen var att V, min stora flicka (bilden), skulle sticka den här mössan själv. Hon var duktig och började men tröttnade efter ett tag, så jag fick fortsätta. Så här fin blev den i alla fall. Mönstret hittade jag någonstans på nätet för ganska längesedan, kommer inte ihåg var, men här kommer det, väldigt enkelt:

”Åremössa”: 1 nystan Milano från Hjertegarn
Lägg upp 38 maskor på stickor 10. Sticka därefter en avig och en rät maska tills nystanet nästan är slut. Spara 2 meter av garnet. Avmaska. Stickningen mäter ca 30X50. Uppläggnings- och avmaskningskanten sys ihop med det överblivna garnet. Arbetet ser nu ut som en cylinder. Därefter tråcklar man ihop ena kanten av cylindern och drar ihop. Färdigt!

4 reaktioner till “Åremössa

  1. Är ute och trillar runt på bloggar för att hitta något mer roligt att virka till vår musfamilj på vår sida. Har du några roliga förslag så mottar jag dem med tacksamhet. Även en länk så vi kan titta – väldigt gärna.Vilken underbar blogg du har och mössan är bara för söt.LisbetArticsisters

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: