Tid för att sylta och safta

 Vad härligt det är när man känner att man 
har tid till att koka saft och marmelader.
Det blir ju så gott så gott när man gör det själv.
För ett tag sedan gjorde jag  
Rabarber- och Ingefärsmarmelad,
så frisk och god:)

 Receptet kommer från Leilas ”A piece of cake”

Det här behöver du:
4 rabarberstjälkar
1 bit färsk ingefära
1/2 vaniljstång
Saft av 1 citron
1/2 dl vatten
1 kg syltsocker 
Några droppar röd karamellfärg
Så här gör du:
Skär rabarbern i små bitar, skiva ingefära
 tunt, dela och skrapa ur vaniljstången.
Blanda allt utom syltsocker i en tjockbottnad
kastrull och låt koka utan lock ca 15 min.
Tillsätt syltsocker och rör om, koka utan lock
ett par minuter och skumma av om det behövs.
Lyft ur vaniljstången och låt marmeladen svalna.
Färga med några droppar karamellfärg.
Häll upp marmeladen i varma täta burkar.

Kyl ett litet fat i frysen. 
Ös upp lite varm marmelad på fatet oh dra ett 
streck igenom med en sked. Om marmeladen
 inte flyter ihop har den kokat färdigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: