För ett tag sedan bakade jag en väldigt god cheese-cake
receptet hittade jag här.
Lite har jag ändrat i receptet, här kommer det:
Maltesers cheesecake
Botten:
1 paket Bragokex
25 g msk smält smör
1 (175g) påse maltesers
Krossa kexen i en matberedare till fina smulor. Häll över det varma smöret och kör ihop till en massa som du sedan trycker ut i botten på en bakplåtspappersklädd springform och upp mot kanterna. Krossa sedan hälften av dina maltesers grovt och strö ut hälften av dom över botten. Ställ in i frysen medans du gör fyllningen. Ställ även in den andra hälften av dina maltesers i frysen.
Cheesecake ( räcker till en hög 15 cm eller en lägre 20 cm form)
500 gram philadelphiaost
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
3 lätt uppvispade ägg
1,5 dl creme fraiche
1,5 msk Maizena majsstärkelse
50 gram mjölkchoklad
Maltesers som stått i frysen
Värm ugnen till 150 grader.
Börja med att smälta chokladen över vattenbad och låt den svalna något.
Rör osten mjuk tillsammans med sockret tills smeten är jämn och fin. Rör ner ägg, vanilj maizena och vänd sist ner creme fraichen. Lägg en tredjedel av smeten i en annan bunke och blanda ner chokladen i den. Vill man kan man först blanda ner lite av cheesecake smeten i den smälta chokladen först för att förhindra att chokladen sätter sig.
Häll choklad smeten över din botten.
Vänd ner dina maltesers i den vanliga cheesecakesmeten och häll sedan detta över första lagret cheesecake.
Ställ in i ugnen i ca 1,5 timma. Cheesecaken är klar när den är fast ut mot sidorna men fortfarande dallrar lite mot mitten. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå och svalna att par timmar inne i ugnen.
Fudgetäcke
50 gram smör
0,5 dl kako
0,5 dl strösocker
2 msk vatten.
1 liten påse maltesers
Lägg allt i en kastrull och låt koka i ett par minuter. Ställ sedan åt sidan och låt den svalna.
Bred sedan ut över din cheesecake och garnera med maltesers