Årets rabarbermarmelad

När man väl har börjat att koka egen marmelad så tycker man att det är 
så fantastiskt mycket godare och friskare än att köpa färdig, 
dessutom vet man ju vad den innehåller.
Och det bästa av allt är att det går väldigt snabbt och lätt:)
Jag använde samma recept som jag gjort tidigare, 
men använde kardemumma istället för vanilj.
Här kommer receptet:
Rabarbermarmelad med kardemumma
4 rabarberstjälkar

1 bit färsk ingefära

ca 1 tsk kardemumma

Saft av 1 citron

1/2 dl vatten

1 kg syltsocker 

Några droppar röd karamellfärg


Så här gör du:


Skär rabarbern i små bitar, skiva ingefära

 tunt, dela och skrapa ur vaniljstången.

Blanda allt utom syltsocker i en tjockbottnad

kastrull och låt koka utan lock ca 15 min.

Tillsätt syltsocker och rör om, koka utan lock

ett par minuter och skumma av om det behövs.

Lyft ur vaniljstången och låt marmeladen svalna.

Färga med några droppar karamellfärg.

Häll upp marmeladen i varma täta burkar.


Kyl ett litet fat i frysen. 

Ös upp lite varm marmelad på fatet oh dra ett 

streck igenom med en sked. Om marmeladen

 inte flyter ihop har den kokat färdigt.

En tanke på “Årets rabarbermarmelad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: