Ingefärashot

Peppar, peppar ta i trä, så brukar jag sällan åka på några förkylningar alls.
Men så här i förkylningstider kommer här ett litet tips på en dundershot.
Vi har en flaska stående i kylskåpet, så varje morgon tar vi oss en shot.

Ingefärashot
200 g ingefära
1 liter vatten
1/2 dl honung
saften av 2 citroner
Riv ingefäran grovt, den behöver inte skalas.
Lägg ingefäran i en kastrull med vattnet och låt sjuda i ca 20 min 
(det ska inte koka och ej gå över  60 grader för att kunna behålla alla nyttigheter.)
Sila av ingefäran när det helt och hållet har kallnat och blanda därefter i honung och citronsaft.
Häll upp på en flaska.
Förvara flaskan i kylskåpet, det håller sig ca en månad. 

En tanke på “Ingefärashot

  1. Bara ett tips:Ingefäran ska aldrig gå över 60 grader för att kunna behålla alla nyttigheter.Vätskan/ingefäran ska kallna helt innan man pressar ur de sista dropparna.Först efter det kan man tillsätta citron och honung annars försvinner honungens nyttiga enzymer mm.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: