Söndagsfrukost

  

 Just på söndagar tycker jag att det är trevligt att lägga ner lite 
tid på just frukosten. Det känns som att jag har lite mera tid 
till det på söndagar än på lördagar. Den här frukosten blev nästan som
en brunch, eftersom den blev ganska så mäktig, men väldigt god.

Fattiga riddare med brie, fikon och valnötter
4 portioner
8 st skivor formfranska
4 ägg
3 dl mjölk
ca 300 g
brieost, skivad
3 fikon, skivad
ca 1 dl
hackade valnötter
smör till stekning

Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa ner brödskivorna i mjölken. Låt rinna av. 
Smält smöret i en stekpanna. 
Stek brödskivorna på båda sidor tills de börjar bli gyllenbruna. 
Fördela brieost, fikon och valnötter på hälften av brödskivorna. 
Lägg resterande brödskivor ovanpå och lägg tillbaka i stekpannan och 
stek över låg värme tills brieosten börjar smälta lite.
Skär diagonalt i halvor och lägg upp på tallrikar. 
Ringla gärna över lite honung också. 
Njut av en underbar frukost!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: