Syrénsaft

I år kom jag på att jag ville göra syrénsaft, man får ju vara lite snabb med att göra den eftersom busken blommar över på en vecka! Den blir väldigt frisk, god och läskande och färgen blir ju ljuvlig. Har du syréner kvar så måste du absolut testa att göra den!

Här kommer receptet som jag använde:

Ljuvlig syrénsaft

Ca 50 klasar syréner, 7 st citroner, 1 liter vatten, 1 kg socker. Plocka bort blommorna från klasarna så att inga kvistar eller blad kommer med. Koka upp vatten och socker. Dra bort från plattan och tillsätt rivet skal från 4 citroner och saft från 7 st. Slå vätskan över blommorna och låt stå svalt i ca 3 dagar, väl förslutet. Sila av saften och häll upp på rengjorda flaskor. Förvara i kylskåp. Jag brukar frysa saften och ta upp efterhand.

LYCKA TILL!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: