Minisemlor

Det verkar som om den här bloggen börjar bli en bakblogg.
Men det är därför att det är mitt andra intresse, att baka.
Idag blev det minisemlor, de är så lagom stora, istället kan man äta två:)
Minisemlor ca 40 stycken
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
2 krm salt
3/4 dl socker
1 tsk stött kardemumma
1 ägg
8-9 dl vetemjöl
Pensla semlorna med ett uppvispat ägg
Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl gräddmjölk
3 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här:
  • Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme
  • Smula jästen i en bunke och häll över mjölken
  • Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg, och nästan allt mjöl
  • Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, låt jäsa 30 min
  • Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord 
  • Baka ut till runda fina bullar. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa 30 min
  • Grädda i mitten av ugnen 5-7 min
  • Skär ett lock i varje bulle. Gröp ur en del av innankråmet. Blanda det med den rivna mandelmassan och gräddmjölk. Fyll bullarna
  • Vispa grädden och bred ut över bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker
Njut av de härliga semlorna!

2 reaktioner till “Minisemlor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: