I jordgubbslandet och marmeladrecept

 Igår var vi och plockade jordgubbar på Bärby självplock.
Det är väldigt skojigt att plocka och kärlen fylldes snabbt av jordgubbar.
Vi plockade nästan 15 liter, svårt att låta bli:)
Det mesta kommer vi äta som det är, bara frossa i jordgubbar.
Lite kokade jag sylt på igår, här finns ett gott recept på jorgubbssylt.
Längre ner kommer ett recept på jordgubbsmarmelad, som jag 
också gjorde igår.

Jordgubbsmarmelad
1/2 tsk kardemumma
300 g jordgubbar
2 – 3 msk vatten
2 tsk pressad limesaft
rivet skal av en lime
3 dl syltsocker 
Skär jordgubbarna i bitar. Koka upp jordgubbar, kardemumma, vatten, 
limesaft och limeskal i en rostfri kastrull. Låt sjuda under lock ca 10 min,
 rör om ett par gånger under tiden. Tillsätt syltsocker och fortsätt koka 2-3 min under omrörning. 
Häll upp i väl rengjorda burkar. Låt svalna och förvara i kyl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: