Igår var vi och plockade jordgubbar på Bärby självplock.
Det är väldigt skojigt att plocka och kärlen fylldes snabbt av jordgubbar.
Vi plockade nästan 15 liter, svårt att låta bli:)
Det mesta kommer vi äta som det är, bara frossa i jordgubbar.
Lite kokade jag sylt på igår, här finns ett gott recept på jorgubbssylt.
Längre ner kommer ett recept på jordgubbsmarmelad, som jag
också gjorde igår.
Jordgubbsmarmelad
1/2 tsk kardemumma
300 g jordgubbar
2 – 3 msk vatten
2 tsk pressad limesaft
rivet skal av en lime
3 dl syltsocker
Skär jordgubbarna i bitar. Koka upp jordgubbar, kardemumma, vatten,
limesaft och limeskal i en rostfri kastrull. Låt sjuda under lock ca 10 min,
rör om ett par gånger under tiden. Tillsätt syltsocker och fortsätt koka 2-3 min under omrörning.
Häll upp i väl rengjorda burkar. Låt svalna och förvara i kyl.